GalaxyWorld
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
avatar
Admin
Posts : 12
Join date : 2020-09-22
View user profilehttps://galaxyworld-rpg.forumotion.me

Како да инсталирате Gta San Andreas & SAMP Empty Како да инсталирате Gta San Andreas & SAMP

Tue Sep 22, 2020 11:27 pm
Здраво почитувани играчи!

На кратко ви е објаснето како точно да инсталирате SA-MP и GTA. За полесна реализација околу инсталирањето подолу ви е прикажано туторијал со слики за поудобно разбирање околу инсталацијата.

Инсталација на GTA

1. Кликате на линкот - bit.ly 2BfdMbC
2. Откако кликнавте на линкот и сте на страната кликате на копчето 'DOWNLOAD'. За полесна реализација отворете ја следната слика - https://imgur.com/lwnT2d8
3. Откако кликнавте на копчето 'DOWNLOAD', вашата GTA почнува да се инсталира.
4. Откако вашата GTA е успешно инсталирана одбирате каде сакате да ја ставите вашата папка. За полесно наоѓање на вашата папка лично преферирам да ја ставете на 'DESKTOP'.
5. Вашата GTA е успешно инсталирана.

Инсталација на SA-MP

1. За инсталација на SA-MP кликате на следниот линк - https://www.sa-mp.com/download.php
2. На следната слика ви е прикажано на кое копче да стисните за инсталација на SA-MP. Исто така на сликата ви е прикажано два линка за инсталација за SA-MP, но не игра никаква улога на кое копче стискате бидејќи на крајот добивате иста верзија на SA-MP. - https://imgur.com/Uu3VulD
3. Откако ќе кликните на било кој од линковите, вашиот SA-MP клиент автоматски ќе почни да ви се инсталира.
4. На следната слика ви е прикажано каде да го ставите клиентот. Кликате 'BROWSE', ја барате ваша папка каде вашата GTA е инсталирана и го штиклирате. Потоа кликате на 'INSTALL' и вашиот SA-MP клиент автоматски ке се инсталира во вашата GTA папка. - https://imgur.com/Cj5WysY
5. Кога ќе го отворите вашиот SA-MP клиент пишувате ваш сопствен 'NICKNAME' во полето кое ви е прикажано на сликата. - https://imgur.com/u3h6A54
6. Од кога ќе го направите тоа, ја ставате нашата 'IP-адреса' во полето 'SERVERS' и 'ADD A SERVER' која што е: ... и кликате на 'CONNECT'. Кога ќе го направите тоа автоматски ќе се уклучите на нашиот сервер.

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum